Oamenii legii dar și voluntari o caută pe Ana-Maria, tânăra de 19 ani, dispărută în seara de 12 aprilie, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, pe o stradă din Orhei. Operațiunea este condusă de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu. Între timp, poliția cere ajutor oamenilor pentru a identifica o tânără surprinsă alături de șoferul suspect, cu puțin timp înaintea reținerii bărbatului.

Oamenii legii au publicat și o imagine cu mașina în care a urcat fata de 19 ani. Aceasta a fost fixată de camerele de monitorizare a traficului, spre Chișinău, înaintea reținerii șoferului. Suspectul avea alături o tânără care poate fi martor important pe acest caz.

„Rugăm fata din imagine și persoanele care o recunosc să ne informeze. Mizăm pe colaborarea tinerei cu organele de drept, declarațiile ei sunt foarte importante pentru găsirea fetei dispărute”, comunică poliția.

Cetățenii care cunosc fata sunt rugați să apeleze la 060033442.

Aproximativ o mie de oameni s-au mobilizat pentru a căuta fata de 19 ani, dispărută recent.

Imagini INDEX

Tânăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a fost văzută ultima dată în seara de 12 aprilie. Aceasta se întorcea la căminul din oraș după o oră de meditații. Din imaginile de pe camerele de supraveghere, se vede cum tânăra ajunge în stația cu pricina, iar la câteva minute de ea se apropie un automobil în care și urcă. Bărbatul le-ar fi spus oamenilor legii că imediat ce a urcat în mașină și și-a dat seama că nu era cea pe care o aștepta, tânăra i-ar fi cerut să oprească, pentru a ieși. El spune că a lăsat-o pe marginea drumului, la o distanță de 300 de metri de stația pentru transportul public, de unde a luat-o, după care el și-a continuat drumul. Ulterior, a refuzat să conlucreze cu ancheta, notează tv8.md.

imagini INDEX

Bănuitul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. După ce au căutat timp de aproape o săptămână, pentru a da de urma Anei-Maria, oamenii legii au extins căutările și la Telenești, de unde este șoferul.

Vineri, 19 aprilie, polițiștii au anunțat că în urma perchezițiilor acasă și în mașina suspectului, au descoperit mai multe lucruri pentru femei.  În context, oamenii legii fac un apel către cetățeni, pe care îi îndeamnă să îi sesizeze în cazul în care au avut „tangențe dubioase” sau „cu tentă infracțională” cu acest bărbat. 

.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE