Procurorul General, Valeriu Zubco, şi preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca și directorul Agenţiei Ion Lupu, au fost prezenți pe 23 decembrie la acea vânătoare din Pădurea Domnească, atunci când a avut loc tragicul eveniment. Despre aceasta scrie Ziarul de Gardă, care face referință la reprezentanţi din cadrul Agenţiei de Stat „Moldsilva”, anunță Politik.md.

Despre prezența lui Zubco în acea zi la vânătoare a confirmat pentru PublikaTV directorul Agenţiei "Moldsilva", Ion Lupu, care a participat şi el la vânătoare. 
Potrivit ZdG, la vânătoare au participat 17 persoane, care au fost împărţite în două grupe. Într-o grupă au fost Zubco şi Pleşca, iar în cealaltă, Gheorghe Creţu, Ghenadie Sajin şi alte câteva persoane din Făleşti.
Împuşcătura s-a produs în preajma grupului al doilea. Imediat, vânătoarea a fost oprită, Sorin Paciu transportat cu maşina, nu cu elicopterul la Spitalul raional Făleşti, iar Valeriu Zubco a anunţat oamenii legii despre incident.
Sursele ZdG, prezente la vânătoare, susţin că, cel mai probabil, Paciu a fost împuşcat prin ricoşeu. Victima a decedat la 2 zile de la incident, în Spitalul raional Făleşti. Cadavrul bărbatului a fost adus în seara de 26 decembrie la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău, iar pe 27 decembrie a avut loc înmormântarea decedatului la Cimitirul de pe strada Armenească.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE