Ministerul Justiției confirmă că partidul politic „Platforma Demnitate și Adevăr" și simbolica acestuia au fost oficial înregistrate la Ministerul Justiției, informează Politik.md.
Asta după ce o perioadă a fost tărăgănat acest proces, invocându-se motivul că anterior reprezentanții Ministerului depistaseră unele lacune în ceea ce privește unele modificări la statutul şi la organele de conducere şi control ale partidului. Ministerul Justiției a constatat unele abateri de la exigențele legale.
„Aceste abateri au fost descrise în scrisoarea din data 22.01.2016, care a fost trimisă în adresa partidului Forța Poporului. Ca urmare a acelei scrisori, în data de 2 februarie 2016 reprezentanții Partidului Forța Poporului au depus spre înregistrare setul de acte în care au fost remediate abaterile constatate anterior.
Astfel, potrivit documentelor depuse, au fost înregistrate modificările la statutul și organele de conducere și control al formațiunii politice, aceasta fiind redenumită în Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr", președintele formațiunii fiind Năstase Andrei”, se menționează în comunicatul de presă al Ministerului Justiției.
Amintim, că partidul Forța Poporului și-a schimbat denumirea în – partidul „Demnitate și Adevăr”, iar fostul lider Nicolae Chirtoacă i-a cedat șefia formațiunii - lui Andrei Năstase.    
La momentul actual, la Ministerul Justiției al Republicii Moldova sunt înregistrate 43 de partide politice.
 

Pdemnitate Si Adevar by CristinaLupanVlah

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE