simbolUn cioban din satul Zgărdeşti, raionul Teleneşti, a fost diagnosticat cu antrax. Deși inițial acesta a fost internat cu suspecție de antrax în formă cutanată, diagnosticul a fost confirmat prin investigațiile de laborator, informează Politik.md.
Bărbatul a fost internat la 18 august  curent în secția de boli contagioase a spitalului raional Sîngerei. La adresare, bolnavul acuza slăbiciune generală, febră,  ulcere pe degete şi inflamaţie a braţului şi antibraţului mâinii drepte.
În aceeaşi zi a fost organizată şi efectuată anchetarea epidemiologică a posibilului focar de antrax, fiind constatat că persoana în cauză activează în calitate de cioban la o turmă de oi în satul Zgărdeşti şi fără a consulta specialistul veterinar, la data de 08 august, a sacrificat o caprină. Semnele de boală au apărut ulterior, la 14.08.2015.
Acesta s-a adresa după asistenţă medicală se dine stătător, la 17 august, la Spitalul Raional Sîngerei, unde a fost spitalizat. Ulterior, pentru continuarea tratamentului, la 19.08.2015 a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”T.Ciorbă”.
Potrivit Centrului Național de Sănătate Publică, starea pacientului se atestă de gravitate medie şi urmează cursul deplin de tratament.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE