Ajutoarele pentru sinistrați continuă să vină de la comunitatea internațională. Într-o întrevedere cu președintele interimar Mihai Ghimpu, Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Stefano De Leo, a precizat că spre ţara noastră deja au fost expediate ajutoare umanitare pentru sinistraţi, care în curînd urmează să ajungă în ţară.

”Serviciul Protecţiei Civile al Italiei are o experienţă vastă în construcţia locuinţelor pentru sinistraţi. Dacă autorităţile Republicii Moldova vor adresa o solicitare oficială către conducerea Italiei în acest sens, ţara noastră ar putea interveni cu ajutoare concrete ce ţin de casele de locuit pentru sinistraţi”, a accentuat diplomatul italian.
Ambasadorul Stefano De Leo a mai specificat că în contextul depăşirii consecinţelor inundaţiilor în sectorul agrar, partea italiană ar putea contribui cu seminţe sau tehnică pentru redresarea situaţiei.
Într-o altă întrevedere, de această dată cu premierul Vlad Filat, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova Dirk Schuebel a confirmat că Comisia Europeană va acorda asistenţă pentru ajutorarea sinistraţilor din zona de calamitate. Oficialul a menţionat că actualmente experţii examinează situaţia creată ca rezultat al inundaţiilor din Republica Moldova, urmând ca, după analiza respectivă, să identifice necesităţile de ajutorare suplimentare.
„Vreau să va asigur că nu veţi fi singuri în perioada aceasta complicată”, a declarat Dirk Schuebel.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE