Investitorii italieni sunt dispuşi să se lanseze şi mai mult pe piaţa din R. Moldova, iar preşedintele interimar Mihai Ghimpu a dat asigurări că va face tot ce-i stă în puteri pentru ca acestea să nu se confrunte cu obstacole în activitatea lor.

Declaraţia a fost făcută joi, 22 iulie, de Mihai Ghimpu, în cadrul întrevederii de lucru cu delegaţia Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Internaţionale (AEREC), condusă de Ernesto Carpintieri.
În context, Preşedintele Mihai Ghimpu a salutat ideea constituirii de către AEREC a unei Agenţii pentru întreprinzătorii italieni, care doresc să vină în Republica Moldova cu investiţii în diferite domenii.
”Reformele realizate de Alianţa pentru Integrare Europeană demonstrează că Republica Moldova devine un stat liber şi stabil, în care se poate investi, fără a avea temeri pentru investiţiile făcute”, a specificat Mihai Ghimpu.
La rândul său, Ernesto Carpintieri a declarat că prin crearea acestei agenţii, AEREC doreşte să devină instituţia, care va aduce investiţii în Republica Moldova nu numai din Italia, dar şi din alte state ale Uniunii Europene.
”Suntem convinşi că astăzi este momentul cel mai potrivit pentru a investi în Republica Moldova, deoarece actuala conducere a statului creează toate condiţiile pentru aceasta şi există un câmp mare pentru aplicarea investiţiilor. Cred că peste 5 ani va fi târziu, deoarece totul va fi ocupat”, a accentuat preşedintele AEREC.
Ernesto Carpintieri a mai declarat că primele investiţii în economia Moldovei, prin intermediul Agenţiei, care urmează a fi creată, vor veni în ţara noastră la începutul anului 2011, sferele prioritare fiind cele din sectorul agrar.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE