Deputații comuniști au venit cu 2 proiecte de lege, incluse pe ordinea de zi a ședinței Legislativului de vineri, 19 octombrie. Printre acestea se numără un proiect de hotărâre privind abrogarea Hotărîrii Parlamentului R. Moldova din 12 iulie, care prevede aprecierea istorică și politico-juridică a regimului totalitar comunist din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.

De asemenea, ei propun și un alt proiect de lege, privind actvitatea partidelor politice, modificări pentru Codul contravențional și pentru Legea cu privire la libertatea de exprimare. Astfel, ei își doresc să readucă în legalitate simbolurile comuniste: secera și ciocanul, care au fost interzise recent de către deputații AIE.
 
Drept inițiatori ai acestor proiecte sunt inclușit toți deputații PCRM.
 
Amintim că în iulie curent deputaţii Alianţei pentru Integrare Europeană au votat pentru adoptarea legii privind condamnarea regimului totalitar comunist şi interzicerea simbolurilor comuniste. Norma a intrat în vigoare la 1 octombrie 2012. Pentru încălcarea acestei legi se prevăd amenzi de până la 150 de unităţi convenţionale, pentru persoanele fizice, şi de până la 500 u.c. pentru persoanele juridice. 

O unitate convențională se echivalează cu 20 de lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE