Declaraţia a fost lansată de către candidatul PCRM, la funcţia de primar al capitalei, Igor Dodon, vineri, 17 iunie, în cadrul unui briefing, referindu-se la cazul făcut public de liberali, unde se spune că Anatolie Tofan, actualul consilier al PCRM, ar fi violat şi ucis o minoră în 1988.
 
În context, candidatul comunist s-a arătat indignat faţă de Curtea de Apel referitor la decizia de renumărare a voturilor, însă a menţionat că în urma renumărării, PCRM ar putea obţine încă un mandat suplimentar, din 26 în 27. În opinia lui, acestea sunt dovezi de implicare a politicului şi a factorului administrativ în activitatea instituţiilor.
 
De menționat că ieri, consilierul PL, Oleg Cernei a acuzat partidul communist că vine în CMC cu persoane care au săvîrşit omoruri. El a declarat, dar și a prezentat dovezi că  în 1988 consilierul municipal Tofan Anatolii a violat şi a omorît o minoră pe nume Mocreac, după care a îngropat-o în curtea propriei case, iar instanţa de judecată l-a condamnat la 10 ani privaţiune de libertate.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE