“Aspectul relaţiilor comercial-economice este foarte important şi, cu părere de rău, nu prea avem cu ce ne lăuda. Volumul comerţului exterior moldo-elen este foarte mic şi în viitorul apropiat nu va creşte substanţial”, a menţionat Balan.
Potrivit lui, o delegaţie a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM va efectua, în luna mai, o vizită la Atena, la invitaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a Atenei.
În alt context, Ambasadorul RM în Grecia spune atunci când a iniţiat dialogul telefonic cu cetăţenii, s-a gândit în primul rând că va avea posibilitatea de a comunica cu cetăţenii, că va afla despre problemele cu care se confruntă, pentru a-i ajuta să se simtă mai bine acolo, departe de casă.
 
“Unora nu le venea a crede că ambasadorul ascultă şi verificau, întrebând de câteva ori: "Alo, la telefon este chiar ambasadorul? NU cred!". Dubii că au vorbit, în direct, cu ambasadorul apăreau şi la sfârşitul convorbirii, când îi rugam să noteze numărul telefonului meu mobil: "Dar se poate ca ambasadorul să ne dea şi numărul telefonului său mobil"?!”, spune Mihai Balan.
 
Cea mai frecventă întrebare pe care o primeşte ambasadorul atunci când dialoghează cu cetăţenii este "Ce se întâmplă în viaţa politică de acasă şi când vom putea să ne întoarcem la vatră?".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE