Partidul Comuniştilor (PCRM) acuză guvernul de promovarea organizaţiilor extremiste de dreapta, inclusiv prin înregistrarea unei mişcări legionare.
Deputatul comunist, Grigore Petrenco a declarat, marţi, 22 decembrie, într-o conferinţă de presă că Ministerul Justiţiei a înregistrat în luna noiembrie Mişcarea Naţională Creştină (MNC), care potrivit lui este o organizaţie extremistă de dreapta, de tip legionar.
Petrenco a declarat că liderul organizaţiei, Sergiu Laşcu, precum şi alţi membri ai MNC au participat activ la protestele din 7 aprilie şi a prezentat imagini video în care unul dintre aceştia arunca cu pietre în poliţişti. De asemenea, Petrenco a prezentat o fotografie în care Laşcu apare într-un grup de oameni, alături de preşedintele României, Traian Băsescu şi primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.
„Suntem indignaţi de faptul că asemenea organizaţii sunt înregistrate oficial de noua guvernare”, a spus Petrenco, declarând că acţiunile antisemite din centrul Chişinăului sunt o consecinţă a acestei politici a noii guvernări.
Ministerul Justiţiei respinge însă aceste acuzaţii, menţionând că este obligat să înregistreze organizaţiile, statutul cărora nu contravine legislaţiei. Ori, în statutul MNC nu este nimic ilegal. În plus, Ministerul menţionează că nu este de competenţa sa să monitorizeze activitatea organizaţiilor, iar acuzaţiile de extremism aduse de comunişti, conform legii, trebuie demonstrate de instanţa de judecată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE