Admit că senzația, pe care o am eu, o fi având-o și alții. De mai multa vreme văd niște coincidențe de interese între foștii Președinți – Mircea Ivanovici Snegur, Piotr Kirillovici Lucinski și Vladimir Nikolaevici Voronin. Acești oameni, în loc să se retragă, să se linistească și să se mai pocăiasacă pentru ca au fost nomenclaturiști comuniști sovietici, ce au adus statul, creat de unii dintre ei, la pierzanie, în loc să se mulțumească doar cu a-și scrie memoriile – așa mincinoase, că pentru altele nu au curaj -, ei trag sfori, direct sau indirect ori prin copii. Fiecare are fiice și feciori prosperi și, să nu se supere, – dar de pe spinarea celor pe care i-au însărăcit adesea cu bună știință.
Mircea Ivanovici
Snegur, când a primit dobro-ul (românesște: “acceptul”) CC al PCUS să devină președinte de Soviet Suprem al RSSM, a promis să nu uite cine l-a pus (că Moscova l-a ales ca “mai național”, adică mai bun de prostit mulțimea moldovenească) și încotro trebuie sa privească mereu. Adică spre Est, că, așa ne-au învățat – de acolo vine Lucoarea… Apoi, după ducerea noastră în CSI, contrar voinței Parlamentului, și “Casa noastră – Republica Moldova”, mai că și un referendum “Antiunire cu România”, a făcut niște jocuri pe la Slănic-Moldova să pară puțin român și chiar a promis să ne spună și când ne vom uni cu România. Probabil a uitat să o facă, pentru că a avut mereu preocupări să le meargă bine copilașilor – fiicei și fiului – din fașă diplomați. Eu nu am citit, dar cineva mi-a spus ce memorii a scris (mai scrie? din câte se spune – finanțate de Filat), ca să îi ajungă în buzunar, de unde și manipulatorii plătiți tot de ăla verde, pentru a și-o dori, “în cel mai rău caz”, pe Natalia Gherman șef peste al doilea stat românesc, “sta-le-ar în gât românașilor acest punct de vedere…” Și pe ginere tot vroia sa îl puna ca un șef de care depinde ceva mai mult pe undeva, dar i-a reușit parțial, inclusiv din cauza subsemnatei. Acum Snegur stă cuminte, înscris in hora rusească antiAIE-2 a lui Filat.
Piotr Kirillovici
De Piotr Kirillovici Lucinscki am mai spus. Omul aproape că a recunoscut, într-un interviu la televiziunea controlată de politicienii verzi că îi consiliază, că e un fel de eminență cenușie a întregii AIE-2, el i-a generat pe toți falși democrați, liberali și antiromâni, cum îi cunoaștem pe șoriceiii ieșiți din pisica doctrinară centristă a lui Lucisnski.
Eu l-am numit “aiatolahul centriștilor antiromâni,” dar toti trei sînt așa ceva. Poate nu știu toți, dar mulți dintre “analiștii” pe la Publika TV sînt produsul lui Lucinski, ei au obligații față de el și de Voronin, adică față de Moscova. Ca și de Filat – de aia sînt invitați atât de des pe acolo seară de seară. De Lucinscki, să nu ramână săraci și să aibă averi copiii lui, unul considerându-ne robi pe “moșia lu’ papiku”, a scris un ziar rusesc de la noi, preluând declarațiile din presa moskovită ale unui fecioraș al ex-ului, a avut grijă Dumitru Braghiș, care i-a dat un cartier din centrul Chișinăului. Acum feciorii o fi fiind milionari și ajung deputați, controlează media, adică, la timpuri noi – tot ei. Lucinschi, se pare, a rămas dezamăgit (după ce i-a sprijinit in 2009), de PL și PD, de aceea acum e doar cu Filat/PLDM, nu cu AIE. Da, cred că, “pe alocuri”, vorba premierului, mai prietenește cu “liberalii” Hadarcă, Ghimpu, de care îi leagă amintiri geopolitice din primul Parlament democratic, ca și diversiunea cu cetățenia “varianta zero” pentru toți rusolingvii antiromâni. Actualul ministru Șalaru, care a lucrat la ASCOM, la Stati, tatăl nașului lui Ilan Shor (cu “nunta anului/Ilan-Jasmin) și dator pe viață lui Lucinschi, de care ascultă, toți aceștia sînt direct sau indirect legați între ei. Supărarea lui Lucinschi pe Diacov și PD e de prin 1998-99, când cineva nu l-a mai vrut Președinte atotputernic (așa cum s-a vrut și Snegur), și asta Lucinschi nu le-o iartă, de aceea, probabil, îl încurajează pe Filat să o rupă cu PD, adică, de fapt, cu AIE-2. Apropo, probabil din prietenia Șalaru-Stati-Lucinschi s-a luat contractul de construire a drumurilor ciștigat de către o firmă a politicianului promițător Kirill Petrovici Lucinschi, juniorul fără lopată, dar cu (un bun) tată. Ce îi poate uni pe PL-iștii care se vor percepuți “pe alocuri” unioniști, cu un Lucinschi renegat, cu bunica romancă uitată? Corect – “românismul, de care, în cel mai bun caz, ne e în cot”. Cred că Lucinski a fost cel care a oprit în 2007 dialogul dintre Filat și PNL, sfătuindu-l pe discipol să nu se încurce cu “naționaliștii” neșantajabili. Că ceea ce îi mai unește pe toți vizații în acest articol e și că sînt șantajabili de Tiraspol și Moscova, de KGB-ul “nostru” de la Chișinău. Aici îi chiar spunem mersi lui Lucinscki, deși la momentul cela eram siderați de asemenea comportament al democratului Filățel centrist, devenit, peste noapte, liberal. Că Lucinschi are toate informațiile despre intelectualii noștril nenorociți, care au colaborat cu securitatea antiromanească.
Vladimir Nikolaevici
De Voronini, de tatăl, fiul și anturajul, am scris tone de hirtie în anii cât a condus semeț cel de-al doilea stat românesc spre pierzanie, că ăsta a fost dintotdeauna misiunea șefilor de stat antiromâni de la Chișinău din partea Moscovei. Voronin a colaborat cu Roșca, și cu Lucisnchi, acum – și cu Filat. Nici Snegur nu e pentru el cel mai rău moldovean, pentru că nu e român. Și-atunci sînt toți împreună, care dau foc mereu situației politice numai să nu iasă nimic bun spre Europa și spre România. Că așa vrea Rusia antiromânească. Da, dacă ar fi chip – doar spre Europa și doar în vorbe, că totuna e “la sfântul așteaptă”. Cu România nu se poate păcătui nici în vorbe. Animați de dorința nesabuită de înavuțire și de obținere a controlului asupra bantuștanului RM, pretinșii democrați si liberali, care cochetează cu Voronin, îi dau puterea să își șteargă, în continuare, picioarele de noi, românii, care am rămas toată viață cobai ai Moscovei și slujilor lor criminale.
La timpuri noi – tot ei
Nu am fi spus așa, dacă vedeam o reorientare a politicii externe de facto, nu în vorbe, a statului. Pentru că “ce iese din pisică, șoareci prinde”, se știe, adică îi persecută pe basarabenii români și le distruge viața. Asta s-a întâmplat până acum, mă tem că asta se va întimpla încă o habă de vreme. Azi prin Filat, mâine – prin Pilat, poimâine – prin Rilat și tot așa. Se dau milioane și se trag sfori de miliarde să ajungă la noi la conducere un Președinte antiromân.
În acest fel, consider că interesul personal al celor trei Președinti, pentru avuția și soarta copiilor lor care ne disprețuiesc pe noi, românii, care coincide cu interesul geopolitic și criminal constant antiromânesc al Moscovei, ne ține mereu în sarăcie și mizerie, fără perspectivă, sau ne alungă de acasă. Avem cu toții copii sâși cunoaștem acest lucru.
Vădit complot antiromânesc
Asta chiar și în condițiile când, recent, Băsescu declară că România are probleme cu Rusia din cauza atitudinii sale față de Republica Moldova. Sigur, Băsescu trebuia să adauge că așa va fi mereu și că asta e datoria clasei politice românești, dacă are bun-simț, demnitate și constiința Istoriei Românilor, din care face parte și calvarul basarabenilor. Declarațiile lui Băsescu privind adevărul despre războiul al doilea mondial în partea ce ține de alierea cu Germania ar trebui să fie o palmă peste obrazul nesimțiților din AIE-2, care calcă în picioare memoria și suferința românilor basarabeni.
Eu nu știu ce decizie va da Curtea Constituțională. Personal consider că e mai bine să avem alegeri anticipate decât o alianță sau votare PLDM-PCRM. Dar cred că cei trei Președinti vizați astăzi aici procedează toți ca unul de o manieră condamnabilă când stau la cheremul antiromânismului și îi încurajează și pe cei mai tineri să continue această politică profund injustă și criminală. Acesta, în opinia mea, sântem victima unui complot antiromânesc.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE