Meteorologii atenționează și în continuare privind condițiile periculoase ale vremii de afară și a emis pentru astăzi, 3 ianuarie și mâine, 4 ianuarie, Cod Galben de intensificare a vântului, anunță Politik.md cu referire la datele Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit specialiștilor, în dimineața și ziua de 4 ianuarie, pe arii extinse se prevede intensificarea vântului vestic în rafale de pînă la 15 - 20 m/s. De asemenea, meteorologii anunță că până pe 4 ianuarie, pe drumuri se va menține ghețuș, iar odată cu creșterea temperaturii medii zilnice ale aerului, până pe 5 ianuarie 2013, în râurile, bazinele de apă şi lacurile de acumulare din ţară, se prevede slăbirea procesului de formare a gheții și distrugerea treptată a podului de gheaţă format.
„Gheaţa va fi fragilă și îmbibată cu apă, ieşirea pe ea va prezenta pericol. Atenţionăm părinţii care au copii minori, cît şi amatorii pescuitului de iarnă să fie prudenţi”, se arată în mesajul specialiștilor de la SHS.
Potrivit prognozelor meteo, în următoarele 24 de ore vremea în R. Moldova se va menține rece, cu temperaturi de la 0°C...+3°C ziua și temperaturi cuprinse între -2°C și -6°C noaptea.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE