Astfel, CEC îndeamnă toţi actorii implicaţi în procesul electoral să contribuie la desfăşurarea unei campanii electorale oneste bazată pe principiile democraţiei, în condiţiile pluralismului politic şi cu respectarea libertăţii de exprimare, de gîndire, secretul votului şi libertăţii presei.
 
“Chemăm forţele politice să desfăşoare campania electorală într-un climat de încredere, respect reciproc şi, în primul rînd, respect faţă de alegători”, a menţionat Ciocan.
 
De asemenea, acesta a subliniat că, observatorii acreditaţi cu drept de vot consultativ în organele electorale au rolul de a observa procesul electoral reprezentînd o garanţie a bunei sale desfăşurări.Astfel, orice acţiune, obiecţie sau declaraţie trebuie să fie bazată pe corectitudine si lege.
 
În context, CEC se angajează să activeze şi pe viitor într-o manieră deschisă, corectă, imparţială şi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.
 
De menţionat că, în cursa electorală pentru turul doi de scrutin care va avea loc pe 19 iunie, au rămas 15 partide politice, iar pentru funcţia de primar, vor candida 61 de candidaţi independenţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE