Mai mulți miniștri din actualul Guvern ar trebui verificați, iar structura guvernării - reorganizată. Totodată, o serie de miniștri ar trebui să plece din actualul Guvern. De această părere este fostul premier, Ion Sturza.

”Bineînțeles că orice guvernare este pasibilă de greșeli, mai ales o guvernare care a fost atât de ambițioasă la început și asta cred că e cea mai mare problemă a guvernării actuale. Remanierile în Guvern, întotdeauna, sunt binevenite și eu, în discuții mari și private, am spus că sunt un șir de miniștri care ar trebui puși pe lista de remanieri. Și m-am referit și la Ministerul Economiei, și la Ministerul Agriculturii și putem discuta despre problemele de acolo”, a spus Sturza la un post privat de televiziune.

Sturza însă s-a abținut să zică expres dacă și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale ar trebui să plece din Guvern, dar a menționat că și în cadrul acestei instituții sunt destul de multe probleme.

”În cazului domnului Spînu, sunt foarte multe sectoare foarte complicate, cu foarte multe interese. Pe de altă parte, dumnealui are foarte puțini soldați și ofițeri în ministerul respectiv, care ar putea să-i facă analizele necesare, să-i prezinte materialele necesare pentru a lua o decizie sau alta lucrurile sunt des, din punctul meu de vedere, luate pe date insuficiente sau date care sunt incomplete sau de-a dreptul manipulatorii”, a menționat ex-premierul.

Totodată, Ion Sturza susține că partidul de la guvernare le-a creat cetățenilor multe așteptări.

Menționăm că săptămâna trecută, fostul membru PAS, Oleg Cernei, a declarat că premierul Natalia Gavrilița îi va cere acordul președintelui Maia Sandu permisiunea pentru a opera mai multe remanieri în Guvern. Potrivit lui Cernei, printre cei vizați ar fi ministrul Economiei, al Finanțelor, cel al Agriculturii și Industriei Alimentare, dar și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. La scurt timp, serviciul de presă al Executivului a reacționat și a declarat că deocamdată responsabilii nu analizează posibilitatea unor remanieri guvernamentale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE