Compania Trans-Oil Group anunță că fondul de investiţii Oaktree Capital Management (OCM) a procurat un pachet minoritar al firmei Aragvi Holding International Ltd (compania-mamă a Trans-Oil) din Cipru, prin urmare devenind acționar al grupului, informează Mold-street.com.

Potrivit unor surse ar fi vorba deocamdată de o cotă de circa 12% din capitalul Aragvi.   "Se așteaptă ca noul acționar să impulsioneze semnificativ creșterea afacerii în Group, în special în direcția internațională, la fel să promoveze standarde înalte de guvernanță corporativă și structurare eficientă pentru a spori performanță jucătorului regional important în sectorul agrar", se arată într-un comunicat al grupului.   Totodată Trans-Oil susţine că aceasta investiție semnificativă a companiei americane de management al activelor reprezintă un eveniment marcant pentru Republica Moldova, ce succede emiterea Eurobond-urilor in valoare de 300 milioane de dolari americani în aprilie 2019.    Oaktree Capital Management este o companie americană de top în domeniul managementului activelor globale cu specializare în investiții alternative (inclusiv capital privat) cu o valoare totală al activelor de 120 miliarde dolari.

În martie 2019 pachetul majoritar a fost preluat de grupul Brookfield Asset Management Inc. care gestionează active de circa 350 miliarde de dolari şi se listează pe bursele din New York, Toronto și Euronext.

De notat că grupul Trans-Oil este format din 22 de companii cu un capital social de 243 de milioane de dolari, din care peste 220 milioane de dolari este cota lui Vaja Jhashi. Grosul acestor active se află în Republica Moldova și doar două în Ucraina și unul în Geneva, Elveția.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE