/media/images/social/primaria%20012.jpgPrimarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă a menționat, astăzi, 19 noiembrie, în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei, că sălile cu jocuri de noroc din Chișinău trebuie să fie evacuate din capitală, anunță Politik.md.

Reacția edilului vine după ce jurista muncipalității, Diana Gurschi, a povestit despre o hotărâre a judecătoriei din Călărași, prin care instant obligă municipalitatea Chișinău să elibereze autorizare non-stop pentru activitatea unui agent economic „SRL Magic Land”, care deține săli cu jocuri de noroc.  
 
„Hotărârea a fost emisă contrar Codului de procedură civilă, cu încălcarea normelor, deoarece aceasta trebuia examinată de Curtea de Apel Chișinău. Noi am efectuat un demers către CSM, ca să fim informați despre ce urmări vor fi întreprinse pentru judecătorul, care a emis această hotărâre”, a declarat Diana Gurschi.
 
Drept reacție, edilul a menționat că dacă agenții economici obțin hotărâri ilegale, la Călărași cu privire la Chișinău, înseamnă că ceva nu este în regulă. „Situația este inacceptabilă, de aeea vom solicita să faceți o evaluare la capitolul jocuri de noroc, și până la sfârșitul anului, să ne propuneți o viziune adecvată pentru acest sector. Părerea mea este că ele trebuie evacuate din oraș, să fie undeva în afara orașului. Iar jocurile de noroc să fie strămutate toate în sediul judecătoriei din Călărași, iar judecătorul în cauză să fie administratorul acestei activități”, a spus ironic Dorin Chirtoacă.
 
În context, edilul a solicitat șefei-adjunct a Direcţiei comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Consiliului municipal Chişinău, Valentina Constantinov, ca până la sfârșitul anului curent, să pregătească un plan care ar prevedea metode de lichidare treptată a sălilor cu jocuri de noroc.

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE