La 1 septembrie, la prima oră de diriginţie, profesorii vor discuta cu elevii şi părinţii acestora despre noul tip de gripă A (H1N1). Despre aceasta a anuanţat luni, 17 august, primarul Dorin Chirtoacă, în cadrul şedinţei operative a Primăriei.
Totodată, primarul a solicitat Guvernului să modifice decizia ca toţi elevii şi studenţii să prezinte la începutul anului de studiu un certificat medical care va confirma că aceştia nu suferă de noul tip de gripă.
“Nu trebuie să agravăm situaţia. Iar acces la medic vor avea toţi copii şi după 1 septembrie. Întâi de toate, vor trebui supuşi controlului medical acei copii care au fost în vacantă peste hotarele ţării”, a argumentat Dorin Chirtoacă.
De asemenea, şeful Direcţiei Sănătăţii primăriei, Mihai Moldovanu, a precizat că în municipiul Chişinău sunt circa 100 mii de copii care vor trebui să primească certificate medicale antigripă până la 1 septembrie, “iar în trei zile nu poate fi asigurat acest lucru”.
Precizăm că la 6 august, Comisia Extraordinară Antiepidemică Republicană a luat decizia ca toţi elevii şi studenţii să prezinte la începutul anului de studiu un certificat medical prin care să confirme că nu suferă de noul tip de gripă A (H1N1).

Amintim că până în prezent au fost depistate 54 cazuri suspecte, dintre care, 6 s-au confirmat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE