În cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei, luni, 18 aprilie, primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă a acuzat Parlamentul pentru tergiversarea punerii în circulaţie a celor 20 de troleibuze noi procurate din cauza nevotării legii cu privire la achitarea pentru aceste autovehicule.    
Primarul a explicat că această scutire de taxă este necesară, deoarece utilizarea acestor troleibuze nu este în scop comercial.
„Solicităm scutirea de TVA de 20%, în caz contrar, asta ar însemna creşterea costului proiectului cu încă 2.5 mln de euro. De aceea au fost depuse demersurile necesare, iar şedinţa Parlamentului de joia trecută a fost amânată. Sperăm că în această joie va fi votat proiectul”, a declarat Chirtoacă.
El a mai menţionat, că în septembrie 2010 de la ministerul Finanţelor a fost primit un refuz, în vederea micşorării dobânzii de la 5% la 1%, de aceea a fost încheiat un contract cu BERD, prin care s-a acceptat oferta acesteia.
Directorul Regiei Transport Electric din Chişinău, Gheorghe Margoci, a spus că, pe 17 decembrie 2010, a depus  un demers la Guvern, prin care a solicitat scutirea Regiei de TVA pentru cele 102 troleibuze ce urmează a fi aduse în capitală.
"Unităţile de transport vor sta sub sigiliu, până când va fi hotărâtă întrebarea cu taxa pe valoarea adăugată.Uzina din Belarus a ştiut să le construiască, să le trimită la Chişinău. Noi le-am primit, cum le achităm, dacă nu sunt trecute prin vamă ”, a declarat Gheorghe Margoci.
De menţionat, că în contractul încheiat cu uzina din Minsk, este prevăzut că plata pentru troleibuze trebuie achitate îndată ce au ajuns la destinaţie. 20 troleibuze sunt deja în Chişinău în parcul Regiei Transport Electric

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE