Actualul director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC), Viorel Chetraru și-a depus astăzi candidatura pentru funcția de director pentru Centrul Anticorupție. Potrivit lui Chetraru, el este conștient de faptul că acest lucru îi va submina șansele de a deveni director, deoarece liderii politici vor sprijini alte candidaturi.
 
”Dacă cineva va dori să submineze acest post, va trebui să mă împiedice să câștig acest concurs, deoarece vreau să duc până la capăt reforma pe care mi-am propus-o. Indiferent cine va câștiga la acest concurs, reforma trebuie dusă până la capăt”, a declarat Viorel Chetraru în cadrul unei conferințe de presă desfășurată astăzi, 13 septembrie.
 
Potrivit lui Chetraru, în timpul șefiei sale la CCCEC au avut loc mai multe tendințe de implicare a politicului în activitatea Centrului, dar acest lucru a reușit mai puțin, deoarece ar fi reușit să nu admită acest lucru.
 
„Datorită caracterului meu și voinței, am reușit să nu admit influența politicului în activitatea CCCEC, urmează ca societatea să sancționeze orice intervenție în activitatea CAN”, a menționat Viorel Chetraru.
 
El a mai specificat că nu a discutat despre candidatura sa cu vreun partid, nici cu PD, cel care anterior l-a inaintat în această funcție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE