Jurnalistul irakian, Muntazer al-Zaïdi devenit celebru după ce a aruncat cu pantofii în fostul preşedinte american George W. Bush a fost eliberat marți, 15 septembrie după nouă luni de închisoare.
Familia şi postul de televiziune al-Baghdadia, la care lucra în momentul incidentului din 2008, i-au pregătit o primire demnă de un erou, cu o mare petrecere.
Fraţii săi au cumpărat o oaie pentru a o sacrifica, potrivit tradiţiei arabe. Întrebat dacă Muntazer îşi va relua lucrul la postul de televiziune Baghdadia, fratele său, Udai, a precizat că jurnalistul nu va mai reveni la vechiul loc de muncă.
În schimb, el şi-a exprimat dorinţa de a înfiinţa un centru pentru copii orfani şi văduve, cărora le-a dedicat gestul său. Muntazer al-Zaïdi a afirmat că a fost torturat în timpul detenţiei şi a spus că aşteaptă scuze din partea premierului irakian.
Familia jurnalistului a anunţat că, în următoarele zile, “Muntazer al-Zaïdi va pleca într-o călătorie în ţările arabe, pentru a le mulţumi tuturor celor care l-au susţinut”.
Emirul Qatarului i-a promis un cal din aur, colonelul Moammar Gaddafi îl va decora, iar alte persoane vor să-i trimită maşini sport”, a spus fratele său, Udai.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE