Totodată, Comisia a luat act de cerere a candidatului independent Tatiana Ţîmbalist de retragere a demersului depus la 3 iulie privind înregistrarea sa la funcţia de deputat.
În aceeași zi, după tragerea la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea concurenților electorali prealabilă de înscriere în buletinul de vot. Astfel, Partidul Ecologist „Alianţa Verde” din Moldova va ocupa poziţia a zecea, candidatul independent Oleg Bolotnicov – poziţia a unsprezecea și Maia Laguta – poziţia a doisprezecea.
Amintim că marţi, 7 iulie, a fost ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral.
În urma tragerilor la sorţi, s-a decis înscrierea candidaţilor electorali în buletinele de vot respectând următoarea ordine: Partidul Comuniştilor (PCRM) – nr. 1, Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) – 2, Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) – 3, Partidul Liberal (PL) – 4, Partidul Liberal Democrat (PLDM) – 5, Partidul Democrat (PDM) – 6, Partidul Naţional Liberal (PNL) – 7 şi Partidul Social-Democrat (PSD) cu numărul 8. Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană” (MAE) este cu numărul 9.
Comisia Electorală Centrală efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 5 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămâne definitivă numai după aprobarea hotărârii CEC de înregistrare a concurenţilor electorali la alegerile parlamentare din 29 iulie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE