Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Instrucţiunea cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 în cadrul secţiilor de votare constituite în afara ţării, în şedinţa de vineri, 27 februarie 2009.

Documentul prevede că orice cetăţean al Republicii Moldova, indiferent de statutul aflării sale pe teritoriul statului respectiv, poate vota la secţiile de votare constituite pe lîngă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare. Actul de identitate în baza căruia se poate efectua votarea în aceste secţii de votare este fie paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova pentru ieşire şi intrare din ţară, fie livretul de marinar.

Instrucţiunea adoptată conţine referiri şi la securitatea desfăşurării alegerilor parlamentare în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, precum şi la modalitatea de monitorizare a alegerilor parlamentare în aceste secţii de votare.

Totodată,CEC a înregistrat Partidul Politic „Partidul Ecologist „Alianţa Verde” din Moldova în calitate de concurent electoral şi pe Ştefan Urîtu în calitate de candidat independent la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În aceeaşi şedinţă, CEC a examinat patru contestaţii depuse de concurenţii electorali şi a înregistrat persoane de încredere din partea altor trei concurenţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE