Semnătura viitorului secretar american al Economiei, Jack Lew, care va figura pe noile bancnote americane, a generat numeroase comentarii din cauza aspectului său neobişnuit.
Semnătura lui Lew, în formă de buclă orizontală, care seamănă cu un arc în opinia unora sau cu un fir de telefon potrivit altora, a generat miercuri numeroase comentarii în presă şi pe reţelele sociale.
El are "cea mai rea semnătură din lume. Şi în curând, această semnătură ar putea figura pe fiecare bancnotă" americană, deplânge jurnalistul Kevin Roose, pe site-ul New York Magazine.
Ea seamănă cu "părul lui Sally Brown din Peanuts", bandă desenată cu câinele Snoopy, adaugă el.
"Aceasta va face din dolar cea mai bună monedă din toate timpurile", ironiza blogul Wonkblog al Washington Post.
Semnătura acestui specialist în dosare bugetare austere, care a intrigat deja în septembrie 2011 când a fost numit la Biroul de Buget al Casei Albe, este "cea mai ciudată şi misterioasă pe care am văzut-o în jumătate de secol de grafologie", apreciază site-ul graphologyconsulting.com.
Ea este ca o "imagine fabricată pe care (autorul) vrea să o arate celorlalţi". Aspectul ei "plin de bucle ascunde o personalitate foarte secretoasă", precizează site-ul. "Imaginaţia sa este probabil la fel de bogată ca buclele (...) iar persoana consumă multă energie în domeniile gândirii abstracte".
Rămâne de văzut dacă Lew îşi va schimba semnătura înainte ca aceasta să apară pe bancnote, aşa cum a făcut în 2009 actualul secretar al Trezoriei, Timothy Geithner.
Secretarul general al preşedinţiei, Jacob (sau "Jack") Lew, ar putea fi numit în 48 de ore la conducerea Departamentului Trezoriei în locul lui Timothy Geithner, care şi-a exprimat dorinţa de a părăsi funcţia după patru ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE