Întrebat dacă va candida sau nu la prezidențialele din toamnă, primarul Ion Ceban spune că există două scenarii în această privință, notează unimedia.info

„Noi nu am discutat în echipă subiectul acesta. Am spus că nu am avut niciodată aceste ambiții pentru a candida la funcția de președinte.

În același context, cum va acționa MAN vom decide împreună cu echipa. Există două scenarii în această privință, cum le place unora să spună. Să nu dăm nume. Dacă vom candida cu cine vom candida, dacă nu nu vom candida, care va fi mesajul pe care îl vom transmite”, a spus Ceban.

Cu referire la o posibilă fuziune între partidul MAN și PSDE, primarul capitalei, Ion Ceban, nu a confirmat, dar nici nu a negat o joncțiune a MAN cu PSDE. Edilul a menționat că la moment „sunt niște schimburi de opinii” între formațiuni.

„MAN este o structură tânără. Ați văzut și votul pentru care le sunt recunoscător tuturor cetățenilor. La această etapă, noi discutăm cu colegii de la PSDE. Nu pot să zic că am avansat undeva foarte clar. Sunt niște schimburi de opinii, dar în continuare Alternativa urmează să se dezvolte. În scurt timp vom începe activitățile în teritorii și raioane. Comunicăm, dar despre unele decizii în această privință nu cred că este timpul potrivit să vorbim”, a menționat Ceban.

Anterior și liderul PSDE, Ion Sula spunea că „nu este luată nicio decizie la nivel de partid de a fuziona sau de a atrage pe cineva”. Atât timp cât nu avem o confirmare și de la altă parte sau nu există decizii la nivel statutar, eu cred că acestea sunt declarații premature”, spunea Sula.

Alegerile prezidențiale în RM ar putea avea loc la mijlocul sau la finalul lunii octombrie 2024.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE