La această concluzie au ajuns membrii Comisiei centrale pentru controlul veniturilor declarate de către oficiali, în cadrul unei conferințe de presă, organizată luni, 17 mai, privind rezultatele examinării declarațiilor pe venit pe anul 2009 a demnitarilor.
Potrivit Comisiei, în declaraţiile pe venit ale unor deputaţi, miniştri, judecători, precum și procurori, au fost depistate unele divergenţe. ”Aceștia, însă, nu pot fi sancționați din cauza inexactității legii. Iar pentru stabilirea unui mecanism exact de pedeapsă a persoanelor care încalcă legea, trebuiesc modificate 20 de acte normative”, a menționat ministrul Justiției Alexandru Tănase, membru al comisiei. El a specificat că, în prezent, deputații și miniștrii nu pot fi sancționați nici disciplinar.
Declarațiile care au prezentat suspiciuni Comisiei, vor fi transmise Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, pentru o examinare minuțioasă.
Referindu-se la speculațiile privind declarațiile pe venit ale lui Veaceslav Platon, directorul CCCEC, Viorel Chetraru, a menționat că acesta nu figurează în cazurile examinate de centru, deoarece ”declarațiile pe venit i-au fost verificate și nu a fost depistată nici o divergență.”
Menționăm că, din cele 1573 de declarații pe venit depuse, Comisia centrală pentru controlul veniturilor a examinat până în prezent doar 850.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE