Recent un avocat din or. Călăraşi a fost reținut pentru că a luat mită în valoare de 90 mii lei pentru încetarea unei urmăriri penale. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 6 ani de închisoare, informează Politik.md cu referire la CCCEC.
 
Potrivit surei, suspectul  ar fi pretins şi primit 90 mii lei de la cetăţean pentru încetarea urmăririi penale pe faptul comiterii unui furt.
Banii urmau să fie transmişi ulterior unui procuror din cadrul procuraturii, care s-a dovedit a fi o rudă a avocatului, ce conducea urmărirea penală pe acel fapt.
 
La momentul reţinerii, avocatul a încercat să fugă cu motoreta pesonală, aruncănd banii şi provocând un accident rutier.
Cei 65 mii lei marcaţi „mită CCCEC”, au fost depistaţi lângă mijlocul de transport al suspectului, fiind preluaţi de ofiţerii Centrului anticorupţie.
 
Menţionăm că, anterior, către bănuit a fost efectuată o livrarea de control în sumă de 25 mii lei.
 
În privinţa acestuia a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE