Bush a refuzat să îl critice pe Obama, spunând că şi aşa a fost destul criticat până acum şi că "merită tăcerea" din partea sa. "Îmi iubesc ţara mai mult decât politica (...) şi cred că este esenţial ca Obama să fie ajutat în mandatul său", a declarat Bush, dezvăluind că vrea să scrie o carte în care le va arăta oamenilor ce trebuie să facă dacă va fi nevoie să protejeze Statele Unite în calitate de preşedinţi. "Va fi vorba despre douăsprezece dintre cele mai dure decizii pe care a trebuit să le iau", a dăzvăluit Bush o parte din subiectul viitoarei sale cărţi, fără să precizeze faţă de cine şi de ce a luat acele decizii.

Spre deosebire de Bush, fostul său coechipier, Dick Cheney, l-a criticat dur pe Obama, afirmând că ameninţă siguranţa Americii, iar Rush Limbaugh, gazda talk-show-ului conservator, a spus că îşi doreşte ca Obama să eşueze.

Invitaţia la evenimentul "De vorbă cu George W. Bush", organizat la Calgary, în Canada, a atras vreo 2.000 de oaspeţi, care au plătit 3.100 dolari pentru un loc. În două rânduri, Bush a primit ovaţii mai ales din cercul oamenilor de afaceri, cel mai larg reprezentat. Nu au lipsit nici protestatarii, care au pichetat locul întâlnirii şi au aruncat cu pantofi într-o efigie a lui Bush, imitând gestul ziaristului irakian, care şi-a scos brusc pantofii în timpul conferinţei de presă şi i-a aruncat unul după altul în Bush, aflat în decembrie la Bagdad, în ultima sa vizită în Irak ca preşedinte.

Organizatorii evenimentului nu au precizat cu cât "a cotizat" însă fostul şef de la Casa Albă pentru a socializa tocmai în Canada. În schimb au povestit că Bush a glumit aproape tot timpul cu invitaţii săi, spunându-le în primul rând să ţină cât mai multe discursuri, ca să poată să îşi achite reşedinţa din Dallas, recent achiziţionată. "Plătesc acum pentru casa de astă-toamnă. Cred că sunt singurul american care a cumpărat o casă în toamna anului 2008" (când a început să fie resimţită puternic criza financiară în SUA - n.r.), a ţinut să se autocompătimească fostul preşedinte american, care i-a predat cheile Casei Albe succesorului său la data de 20 ianuarie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE