În jurul orei 10:00 din dimineața zilei de miercuri, 15 aprilie, toată lumea din interiorul clădirii Curții Supreme de Justiție și a blocului E al Academiei de Studii Economice (ASEM) a fost evacuată din motive precum că în interiorul clădirii s-ar afla o bombă, transmite Politik.   
Toată lumea se afla intrigată afară pentru că nimeni nu înțelegea din ce motiv au fost evacuați din interiorul clădirii. "De unde bombă, pentru ce o bombă în sediul Curții Supreme de Justiție?", se întrebau persoanele care urmau să aibă ședință de judecată astăzi.  
"Cine poate să știe cu ce se va termina toate aceste nebunii este o glumă sau chiar e vreun motiv", se auzeau discuții între mulțimea de oameni adunați afară.
Vladimir Timofte, angajat al Curții Supreme de Justiție a spus că "nu știm nimic până la această oră, nu cunosc care este motivul pentru care am fost toți rugați să venim afară, azi urma să fie ședința colegiului civil. Am fost rugați să ieșim urgent din birouri. Se presupune că s-a găsit explosive."
Un alt colaborator din cadrul Curții Supreme de Justiție, care nu a vrut să-și spună numele, ne-a comunicat că nu li s-a spus nici un motiv pentru care au fost evacuați. Mai întâi toată lumea a ieșit afară, iar după ce s-au mai calmat spiritele lucrătorii au intrat și și-au luat lucrurile personale. Întrebată dacă vor mai reveni azi la lucru ne-a răspuns că "Nu se știe nimic, cred că au să ne anunțe. Ni s-a comunicat că o să fie reluate ședințele, dar când? nu putem să vă spunem."
Toată lumea a fost imediat evacuată, iar persoanele care treceau pe lângă clădire erau îndreptate de câțiva polițiști cât mai departe de clădire, dar cursul mașinilor nu a fost oprit, ele treceau pe lângă clădire.
"La ora 10:20 azi, dimineață, noi eram la ușa sălii de așteptare pentru că la ora 11:00 urma să se înceapă procesul de judecată," le-a spus Valentina Țurcan. "Fără nici o explicație ne-au cerut să părăsim sediul clădirii. Ne-au scos afară, iar poliția stă și se râde acum de noi."
Întrebați dacă cred că acest incident are vreo legătură cu procesele care urmau să fie examinate, au răspuns "E și normal, ce explicație putem să găsim noi după toate probleme acestea." După câteva ore nimeni nu primește nici o explicație, polițiștii restricționează aceesul în preajma clădirii fără a da vreo explicație insinuând chiar că nu cunosc motivul pentru care se află acolo.
Câteva femei din cadrul cantinei stăteau speriate într-o parte pentru că ele au fost ultimele persoane evacuate din clădire. Pentru cât timp au fost evacuați, nu știe nimeni "pentru că nu primim nici o explicație, nimeni nu ne informează cu nimic", ne-au spus ele.

 

clik pe foto (fotocronica Politik)

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE