Candidaţii PCRM şu PLDM şi-au prezentat joi, 21 aprilie, platforma electorală,în mod oficial lansându-se în cursa electorală pentru locale. Sloganul PCRM este: „Igor Dodon este soluţia pentru Chişinău”, iar cel al PLDM:”Împreună pentru Chişinău”.
„De astăzi începem curăţenia O să vedeţi că pe 5 iunie, alături de noi vor fi nu sute de persoane, ci mai mult de jumătate din locuitorii municipiului. Vă asigur că eu voi face tot posibilul ca oraşul Chişinău să simtă că în capitală au venit gospodari, persoane care ştiu să rezolve probleme, nu să le creeze”, a declarat Igor Dodon. 
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a venit să-şi susţină colegul de partid, menţionând că Dodon este „o jertfă” înaintată de către partid pentru funcţia de primar al capitalei.
„Pe Dodon l-am avut şi îl aveam în rezervă pentru postul de prim-ministru, dar în situaţia de astăzi, când este aşa anevoioasă starea Chişinăului, noi am hotărât să mergem la această jertfă, să-l punem pe altarul acestei jertfe pe domnul Dodon ca să ridice capitala”, a spus liderul PCRM.
Tot astăzi, în cadrul oficierii strategiei sale pentru electorala locală din iunie, candidatul PLDM, Victor Bodiu şi-a prezentat sloganul, care mai târziu a fost dur criticat pentru plagiere de către membrii PL.  
„Ne lansăm în campanie deşi încă nu am fost înregistraţi oficial la Consiliul electoral de circumscripţie. Sperăm să fim înregistraţi până seara”, a menţionat Victor Bodiu.
Prezent la eveniment pentru a-şi susţine colegul de partid, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene,Iurie Leancă i-a urat mult succes.
„Dragă Victor, cred că experienţa ta managerială îţi va ajuta să administrezi oraşul, aşa cum îşi doresc cetăţenii”, a specificat Leancă.
De menţionat, că Igor Dodon este înscris cu nr. 6 pe buletinul de vot pentru Primăria municipiului Chişinău, iar Victor Bodiu este al doilea pe listă. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE