Birourilor Electorale din capitală și-au început activitatea cu întârziere, asta după ce abia, joi, 26 martie consilierii municipali au modificat componența a aproape o sută de birouri, pentru ca acestea să-și poată începe activitatea.

Potrivit Preturilor de sector, birourile nu și-au putut începe activitatea în timp util din cauza aprobării cu întârziere a componenței lor.

Până acum 94 din cele 293 de birouri electorale din capitală nu s-au întrunit încă în ședințe. Adrian Talmaci, secretarul preturii Râșcani a menționat că ”atât partidele cât și foarte multe candidaturi au fost propuse pe listele electorale cu toate că nu aveau experiență, care nu doreau să activeze în componențele biroului electoral cum putem să-i găsim, sau să discutăm cu ei dacă nu avem nici un număr de contact.”

Consilierii municipali au modificat componența a 94 de birouri electorale, asta după ce 116 persoane din cadrul acestora nu s-au prezentat la preturi pentru a-și începe activitatea. ” Avem mapa cu cererile tuturor candidaturilor care sunt retrase fie a persoanelor care nu pot să mai participe sau care argumentează că se află peste hotarele țării” a spus Valeriu Didenco, secretar a Consiliului Municipal Central (CMC).

Consiliul municipal a probat componența birourilor electorale acum o săptămână la o ședință convocată la orele 21.00. La aceasta au particpat doar consilierii comuniști, social democrații și creștin democrați. PL, PLDM și AMN au acuzat atunci colegii de consiliu că au votat în secret componeța birourilor electorale din capitală introducând în listă oamenii lor.

Pentru scrutinul din 5 aprilie vor fi deschise 1944 de secții de votare dintre care 293 în municipiu, peste hotarele țării vor fi deschise 33 de secții.   

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE