La trecerea dintre ani, politicienii au răsuflat uşurat că au dus la bun sfârşit ce şi-au propus pentru anul care trece şi au făcut bilanţul celor bune şi mai puţin bune din acest an. Deputaţi, dar şi miniştri ne-au împărtăşit din experienţa lor din anul 2009, care s-a dovedit a fi unul electoral. Citiţi mai jos cum a fost anul 2009 pentru politicieni şi ce cadouri îşi doresc să primească de la Moş Crăciun. Nu au lipsit nici mesajele de felicitare din partea acestora pentru cititorii noştri. Urări de bine pentru anul care iată, iată ne bate la uşă.
Vlad Filat, premier (PLDM).
„A fost un an greu, dar totodată decisiv, un an în care am hotărât fiecare cetățean cum vom trăi în viitor. Pentru 2010 mi-am propus foarte multe scopuri pe care sunt sigur că le voi realiza.
De la Moș Crăciun îmi doresc ca în noaptea de revelion să fiu în sânul familiei să pot trăi o perioadă scurtă, dar necesară plină de căldură și armonie”.
Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău (PL).
„2009 a fost un an cu de toate. Început într-un fel și sfârșit în alt fel, pentru că a început într-o atmosferă de apăsare și speranță, iar în luna aprilie a fost un moment tragic, pentru că în luna iulie, Republica Moldova să-și revină după opt ani de guvernare comunistă. Doresc de la Moș Crăciun să ajungă pe la cât mai mulți copii și să le aducă daruri.
La mulți ani cu multă responsabilitate pentru toți și cu multă dârzenie pentru a face ceea ce depinde de fiecare pentru ca să fim mai siguri pe ceea ce facem, pe rezultatele noastre și mai independenți din toate punctele de vedere cu perspectivele apropieri de UE care ne va schimba viitorul”.
Ion Ceban, ministrul Tineretului şi Sportului (PL).
“2009 a fost un an plin de schimbări pentru toată ţara. Inclusiv şi pentru mine cu noile responsabilităţi.
Tuturor le urez multă baftă. Să aibă în anul care vine noi realizări, noi vise, să-şi împlinească aspiraţiile la care tind, să atingă noi culmi şi după ce am obţinut anumite rezultate să vină altele”.
Alexandru Oleinic, ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (AMN).
“A fost un an complicat. Am trecut prin două campanii electorale. Anul s-a finalizat cu oferirea unei responsabilităţi foarte mare, cu desemnarea în funcţia de ministru. Aspiraţiile pentru 2009 s-au împlinit. Este deja o stabilitate, este o viziune clară de dezvoltare pe mai departe, s-a format o echipă care să conducă această ţară, sperăm că toate acestea să aducă numai beneficii pentru cetăţeni.
Pe plan personal cel mai mare eveniment a fost jubileul de 50 de ani care s-a încununat cu aprecieri înalte din partea conducerii ţării, oferirea unui ordin foarte important pentru mine. Dar până la urmă şi postul care mi-a fost încredinţat este o realizare foarte mare. A fost un an plin de evenimente. Apoi, întoarcerea fiicei după 8 ani de studii în afara ţării este de asemenea un eveniment important pentru familia noastră”.
Mihai Ghimpu, preşedinte interimar, preşedintele Parlamentului (PL).
“2009 a fost un an greu, dar bun. De obicei, sigur că nimic nu vine bun dacă nu urmează şi nişte ani grei. Mă bucur totuşi că s-au schimbat opţiunile oamenilor, că au înţeles cine le reprezintă interesele şi cine le vrea binele. Şi cred că asta este cea mai mare bucurie pentru mine. Nu funcţia pe care o deţin, dar faptul că oamenii au înţeles.
2010 vreau să fie anul care va relansa economia şi va readuce încrederea oamenilor în statul din care fac parte. Vreau să fie un an de început spre o altă viaţă, mai stabilă, mai decentă, un an care vă asigur ne va permite să vedem viitorul nostru bun şi european.
Drept cadou îmi doresc să dispară pofta de a fuma şi apoi să nu mai fumez începând cu 31 decembrie, deşi nu cred”.
Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM).
“2009 a fost un an dificil, cu campanii electorale. A fost un an plin de încercări, de emoţii, dar şi de mare responsabilitate. Totodată, a fost un an de relansare a mea, în calitate de lider de partid. Nu se compară cu statutul meu de speaker al parlamentului. Este mult mai complicat şi cred că 2009 a fost un an de plecare. 2010 îl văd ca pe un an de continuitate, un an de creştere al partidului pe care îl conduc.
Cel mai mare cadou pentru mine va fi ca în familia noastră să fie totul bine. Copiii să fie sănătoşi, să înveţe bine, să aibă o pasiune pentru lucrurile frumoase. Cel mai mare cadou va fi ca atunci când voi privi în ochii copiilor mei să văd sclipiri de fericire”.
Alexandru Tănase, ministrul justiţiei (PLDM).
„2009 a fost un an foarte complicat. Am trecut prin două campanii grele. Toate luate la un loc creează o anumită greutate pe care trebuie s-o duci în spate. Dar a fost un an cu multe schimbări şi asta este bine. Ce ţine de 2010 sper că va fi acel an care va însemna renunţarea totală la trecut şi se vor consolida acele rezultate începute în 2009.
Doresc tuturor cititorilor un an cât mai frumos, liniştit, îmbelşugat, mai multă speranţă, optimism şi fiecare dorinţă ascunsă să se realizeze.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE