Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va aloca o linie de credit companiei financiare „Microinvest” echivalentul a 5 mln dolari SUA în monedă naţională.
Potrivit unui comunicat al BERD, linia de creditare va fi oferită pe un termen de 3 ani, pentru creditarea Întreprinderilor Micro şi Mici. Tranzacţia respectivă este sprijinită de o asistenţă technică în valoare 100 mii dolari SUA pentru consolidarea gestiunii riscurilor de creditare de către “Microinvest”. 
Acordul de creditare a fost semnat joi, 17 decembrie, de către Libor Krkoska, Şeful Oficiului BERD din Chişinău şi Artur Munteanu, director executiv al companiei “Microinvest”.
Linia de credit va fi utilizată pentru finanţarea investiţiilor şi a capitalului circulant ale ÎMM pe un termen mediu şi lung în moneda naţională. 
BERD notează că Moldova a fost lovită de criza financiară globală prin reducerea semnificativă a remitenţelor, care constitue 40% din PIB-ul ţării, reducerea consumului intern, precum şi prin contracţia producerii interne şi a volumului exporturilor. Aceşti factori, pe fondul condiţiilor austere de piaţă, au forţat băncile comerciale şi organizaţiile de microfinanţare să-şi reducă considerabil activităţile lor de creditare. 
De la lansare în 2003 până în prezent, “Microinvest” a finanţat peste 13 mii de clienţi, acordându-i peste 61 mln dolari SUA.
Până în prezent, BERD a investit peste 300 mln Euro în diferite sectoare ale economiei din Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE