Președintele Comisiei Europene la Chișinău, Jose Manuel Barroso a menționat astăzi, 30 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că are o viziune clară față de R Moldova și o vede drept parte a Uniunii Europene, anunță Politik.md.
 
Președintele a subliniat că Moldova este un partener activ, dar care mai are de înfăptuit multe reforme în acest sens. „Eu văd Moldova drept o țară europeană, văd moldovenii - europeni și parte a familiei Europene. Deci perspectiva de integrare europeană este una reală, dar trebuie depuse multe eforturi în acest sens. UE are anumite reguli, suntem o uniune de 27 țări, și respectiv fiecare are un specific, dar toate trebuie să respecte aceleași reguli. Acest lucru trebuie facut pas cu pas, iar Moldova trebuie să se concentreze pe aceasta”, a declarat Jose Manuel Barroso.
 
Referindu-se la problema transnistreană, înaltul demnitar european a spus că UE va oferi tot suportul necesar pentru a soluționa acest diferend. „Vom găsi o soluție pentru a menține integritatea R Moldova, dar vor trebui depuse eforturi în cadrul negocierilor, pentru a rezolva problema. În acest sens, trebuie să ne gândim la beneficiile pe care le vor avea cetățenii din regiunea transitreană, în urma găsirii unor soluții și semnarea acordurilor cu oficialii de la Chișinău”, a specificat Barroso.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE