O delegație a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), condusă de guvernatoarea Anca Dragu, s-a aflat în perioada 25-26 ianuarie, în vizită de lucru la București.

Primele discuții au avut loc la Banca Națională a Românei (BNR) cu guvernatorul Mugur Isărescu și cu echipa de proiect Twinning din cadrul băncii centrale de la București.

Cei doi guvernatori au apreciat colaborarea fructuoasă în cadrul proiectului Twinning. De asemenea, aceștia și-au exprimat determinarea de a consolida cooperarea bilaterală și de a desfășura mai multe proiecte comune în realizarea reformelor necesare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Conducerea BNR a reiterat deschiderea și disponibilitatea de a susține banca centrală din Republica Moldova în diverse domenii prin intermediul schimbului de experiență și prin asistența tehnică în scopul alinierii cadrului de reglementare și supraveghere financiară la standardele Uniunii Europene.

În cadrul vizitei, au fost discutate perspective noi de colaborare pe mai multe dimensiuni, precum dezvoltarea unui cadru de cooperare și schimb de informații între BNM și BNR în domeniul rezoluției bancare, conturilor internaționale, cercetărilor fundamentale și aplicate, îmbunătățirea cadrului de reglementare etc.

Vizita de lucru s-a încheiat cu intrevederi la nivel înalt la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori București și Depozitarul Central din București.

Din delegația BNM au făcut parte prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, și viceguvernatorul, Constantin Șchendra.

Scopul vizitei a fost preluarea celor mai bune practici în domeniul financiar-bancar în contextul  procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE