Doi cetăţeni moldoveni, soț și soție, au trecut râul Prut înnot, joi, 16 iulie, cu scopul de a-şi găsi locuri de muncă în Constanţa, transmite NewsIn.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, subcomisar Manuel Nacu a menționat că cei doi tineri au fost depistaţi joi dimineaţă, în jurul orei 5.00, într-o staţie de autobuz.
"Cei doi cetăţeni din Republica Moldova, Ion I., în vârstă de 27 de ani şi Alina I., în vârstă de 23 de ani, soţ şi soţie, au intrat ilegal în România, după ce au traversat înnot râul Prut. Tinerii şi-au pus hainele într-un sac din material plastic pentru a nu le uda”, a spus Nacu.
Cei doi au declarat poliţiştilor de frontieră că au ales această cale deoarece nu aveau paşapoarte şi nici banii necesari pentru obţinerea lor. Intenţionau să ajungă, cu mijloace de transport în comun, în localitatea Constanţa, pentru a-şi găsi locuri de muncă.
Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit celor doi tineri dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând ca aceştia să fie prezentaţi procurorilor în vederea dispunerii măsurilor legale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE