Cinci persoane din capitală sunt învinuite de dobândirea creditelor prin înşelăciune, precum şi confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false.

Potrivit procurorilor, directorul a două unităţi economice din capitală este învinuit că în 2008, în scopul obţinerii prin înşelăciune a creditelor bancare, l-a convins pe un bărbat să instige contra unei remuneraţii băneşti persoane cunoscute ultimului, pentru a obţine consimţământul de a le confecţiona documente oficiale false.
Actele false urmau să certifice faptul că aceste persoane au activat la firmele conduse de director şi urmau a fi anexate la cererea de primire a creditelor de la instituţiile bancare, în scopul obţinerii pe numele persoanelor fizice a mai multor credite bancare.
Infractorii repartizând rolurile între ei, în baza unui plan din timp pregătit, au confecţionat şi utilizat carnetele de muncă şi certificatele de salarizare cu date vădit false, pe care, ulterior ultimele le-au prezentat la o bancă din capital. În acest mod, solicitanţii au primit şapte credite a câte 30 000 lei fiecare, în sumă totală de 210 000 lei.
În cadrul acestui dosar mai sunt învinuite două femei şi un bărbat că ar fi prezentat datele lor de identitate directorului, în scopul de a le confecţiona certificate de salarizare şi carnete de muncă, cu date false, precum că activează la întreprindere şi primesc salariu.
Învinuiţii nu au beneficiat de salariu şi alte remuneraţii băneşti. Aceştia, după ce prezentau documentele respective la bancă primeau creditul, pe care, conform înţelegerii prealabile, îl transmiteau directorului, primind pentru aceasta remunerare.
Cazul a fost expediat în instanţa de judecată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE