Moldova ar putea să se aleagă cu noi recomandări din partea UE. La cele 9 existente, pe care Chișinăul  încearcă să le realizeaze,  Comisia Europeană ar putea adăuga alte angajamente, înainte de a începe negocierile de aderare.

„Eu prefer să fiu prudent, avem foarte mult de lucru, toată energia noastră este canalizată în direcția unor acțiuni care aduc Moldova în UE”, a spus Nicu Popescu. Ministrul de Externe, a mai declarat că țara nosatră ar putea primi încă un set de recomandări din partea UE, pe lângă cele 9, înainte de a începe negocierile de aderare.

 „În toamna anului viitor, Comisia Europeană va face un raport de evaluare a progreselor Republicii Moldova. Chiar săptămâna aceasta am fost la Bruxelles și m-am întâlnit cu toți miniștrii de externe ai Uniunii Europene dar și cu Comisarul pentru Extindere. În discuția noastră, el a spus că, nu este exclus, că, după ce se va demonstra că am avut suficiente progrese pe aceste 9 recomandări, să ni se mai dea încă un set de recomandări, în urma cărora să începem negocierile de aderare”, a declarat Nicu Popescu la Jurnal TV.

https://youtu.be/VRCsIK9GOuI?t=198

Printre angajamentele RM în planul de aderare sunt măsuri anticorupție, la toate nivelurile, prin realizarea de anchete proactive și eficiente. Obținerea unui bilanț credibil al urmăririlor penale și al condamnărilor. Finalizarea reformei gestionării finanțelor publice, punându-se accent pe îmbunătățirea achizițiilor publice la toate nivelurile de guvernare. Realizarea angajamentului de „deoligarhizare” a Republicii Moldova, care este și una dintre recomandările formulate în luna iunie de Comisia Europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE