Sunt sigur că această acţiune, dar şi multe altele au drept scop destabilizarea situaţiei în ţară înainte de alegerea preşedintelui, este declarația făcută de premierul Vlad Filat, joi, 15 octombrie.
În același timp, ministrul de interne Victor Catan a declarat în cadrul unei conferințe de presă că: ”se examinează mai multe variante privind incidentul de aseară, 14 octombrie care s-a petrecut în PNAM, dar poate fi vorba de un grup sau o persoană care a avut intenția de a destabiliza situația de aseară în legătură cu noua guvernare și a legat accidentul de ieri seara cu mesajele telefonice de azi dimineață”. 
Menționăm că în timpul exploziei de aseară din Piața Marii Adunări Naționale, în anticamera premierului Vlad Filat au fost înregistrate două apeluri telefonice cu ameninţări de răfuială fizică.
Ministerul de Interne a precizat că grenada care a explodat aseară era de tip RG-42, fabricate doar în URSS. Aceasta este un dispozitiv explozibil ofensiv, cu efect de schije. Grenada cântărea aproximativ jumătate de kilogram.
Potrivit MAI, în rezultatul deflagraţiei au fost rănite 41 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu.
Referitor la bărbatul care amenința cu bombă azi dimineață în fața Procuraturii Generale, Catan a spus că incidentul nu are legătură cu cel de ieri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE