Catan a declarat că potrivit spuselor martorilor, autorul deflagraţiilor este un bărbat de circa 25 de ani 1.70-1.75 metri înălţime, îmbrăcat în negru.
Oficialii au declarat că se presupune că scopul acestei acţiuni este de a aplica violenţa faţă de actuala guvernare.
În acest sens, Catan a făcut legătură dintre apelurile telefonice parvenite miercuri în anticamera premierului Vlad Filat şi explozie. „Există forţe care sunt interesate de destabilizarea situaţiei din ţară”, a menţionat ministrul.
În acest context, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Gheorghe Mihai a spus că apelurile respective au parvenit de peste hotare. Directorul SIS a evitat să spună de unde anume.
Grenada care a fost aruncată în mulţime putea proveni din arsenalul armatei ruse, din Transnistria sau adusă de reprezentanţii lumii interlope, a mai declarat Catan.
Întrebat de ce poliţia nu a întrerupt concertul imediat după deflagraţie, el a menţionat că aceasta ar fi provocat panică în rândurile participanţilor. „Concertul oricum a fost întrerupt, dar un pic mai târziu, astfel că nimeni nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat”, a spus el.
Atât Catan, cât şi Zubco au anunţat că vor solicita autorităţilor locale să nu mai permită desfăşurarea unor asemenea acţiuni cultural-artistice în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor.
În legătură cu acest caz a fost creat un grup de lucru format din reprezentanţi ai Procuraturii, MAI şi SIS şi a fost intentat un dosar penal.
Potrivit ultimelor date, în urma deflagraţiei au fost traumate peste 40 de persoane, dintre care 12 au fost internate la spital.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE