Igor Dodon rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile și nu are dreptul să iasă din Republica Moldova. Decizia a fost luată de Curtea Supremă de Justiție, pe care Dodon o consideră ilegală. Tot astăzi, fostul președinte a solicitat permisiunea să plece în Grecia, într-un pelerinaj pe Muntele Athos. Judecătorii nu au examinat, deocamdată, această cerere.

„Eu o consider ilegală, am spus de mai multe ori că nu am de gând să mă eschivez sau să fug din țară",a declarat Igor Dodon.

El a mai spus că ar vrea să plece în pelerinaj, în perioada 1-10 aprilie, în Grecia.

„Am avut invitație de la conducere de pe muntele Athos, pentru că suntem în perioada Paștelui, ca în fiecare an, am solicitat permisiunea de a pleca pe muntele Athos pentru câteva zile."

Procurorul de caz afirmă că motivul invocat de Dodon nu este întemeiat.

„Această cerere este una vădit neîntemeiată, pentru că este posibilă încuviințarea părăsirii țării dacă inculpatul demonstrează că există circumstanțe personale excepționale. Nu a demonstrat nicio circumstanță excepțională personală. Doar avocații au vorbit despre un pelerinaj" , a declarat procurorul Petru Iarmaliuc.

Igor Dodon este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și trădare de patrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE