Asociaţia Presei Independente (API) şi Alianţa Anticorupţie au lansat campania „Avere la vedere”, prin care le propune demnitarilor să-şi publice în întregime declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru anul 2008, în format scanat, pe site-ul API.

După cum relatează agenţia INFOTAG, într-un comunicat al API se menţionează că „deputaţii, miniştrii, consilierii locali, funcţionarii publici, alţi demnitari care consideră că nu au ce ascunde şi susţin principiul transparenţei veniturilor obţinute de ei, sînt incurajaţi să-şi facă publică declaraţia de avere în întregime”.

Pentru a face acest lucru, ei sînt rugaţi să telefoneze la numărul de telefon 22-09-96 sau să trimită copia scanată a declaraţiei cu privire la venituri şi proprietate la adresa de e-mail obiectiv@api.md.

„Rezultatele preliminare ale campaniei vor fi făcute publice prin intermediul comunicatelor de presă săptămînale, dar şi în paginile suplimentului anticorupţie „Obiectiv”, editat de API şi Alianţa Anticorupţie”, se spune în comunicat.

Iniţiatori campaniei amintesc că Legea privind declararea ş controlul veniturilor şi al proprietăţii demnitarilor de stat, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere prevede publicarea doar a extraselor din aceste declaraţii. În acelaşi timp, Legea nu împiedică demnitarii să-şi publice din proprie iniţiativă declaraţiile de venituri şi proprietate în întregime.

Potrivit API şi Alianţei anticorupţie, anul trecut, în cadrul campaniei „Avere la vedere”, 20 de deputaţi, miniştri, primari etc. au acceptat să-şi facă publică în întregime declaraţia cu privire la venituri şi proprietate. Acestea pot fi accesate la adresa web www.api.md.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE