Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este suspectată de modificarea cifrelor privind tarifele la energie și gaze natural, iar  în acest sens se va crea o Comisie specială, care va audia un raport al activității conducerii ANRE.
În acest sens, președintele Comisiei parlamentare pentru Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță a menționat, că această Comisie va fi creată în zilele ce urmează și va verifica pentru ce plătește consumatorul și pentru ce nu trebuie să plătească.
Vom vedea cum ANRE își face meseria. Dispun de niște informații confidențiale care vor fi făcute publice în cel mai scurt timp. Veți fi foarte surprinși când veți auzi anumite cifre. Sunt umflări artificale de costuri la sume foarte mari”, a declarat Veaceslav Ioniță.
Potrivit lui, este îngrijorător faptul că, deși suntem în ultima lună a anului, contractul cu Gazprom pentru 2012 încă nu este încheiat. În acest sens, președintele Comisiei pentru Buget și Finanțe are întrebări și pentru ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, care este reprezentantul R. Moldova în procesul de negocieri cu cei de la Gazprom.
De menționat, că în prezent reprezentanții R. Moldova, se află la Moscova pentru a negocia noile tarife la gazele naturale. Acordul semnat în 2006 expiră la data de 31 decembrie 2011, iar noul contract va fi semnat cu Gazpromexport, subsidiara concernului rus, specializată în exportul de gaze naturale. Până la moment, tariful mediu achitat de Moldovagaz este de 400,47 dolari petru 1.000 m³.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE