Animalele şi păsările au pierit în timpul unui incendiu de la mănăstirea Dobruşa, raionul Şoldăneşti în noaptea spre duminică, 3 aprilie. Potrivit stareţului mănăstirii, egumenul Petru Tomacinschi, aproape de miezul nopții, în timp ce se pregătea de somn, s-ar fi auzit bubuituri puternice.
Pentru a clarifica ce se întâmplă, el a ieșit afară și a văzut flăcările din grajdul animalelor, după care stareţul a anunţat pompierii şi poliţia. Deoarece în podul încăperii era depozitat fân, flăcările s-au răspândit rapid şi au cuprins toată clădirea.
Şeful serviciului raional de protecţie împotriva incendiuluiValeriu Burduja a declarat că la faţa locului a fost depistat un fierbător, care fusese agăţat de nişte fire electrice, care atârnau chiar la intrarea în grajd.
Oamenii nu au reuşit să scoată cele două vite legate şi peste 40 de păsări aflate în coteţ. Doar doi tăurași mai puternici au rupt lanțurileși au reuţit să fugă din grajd.
Potrivit serviciului antiincendiar,acesta este al doilea caz de incendiere a gospodăriei auxiliare a mănăstirii din cauza nerespectării tehnicii securității antiincendiare, din ultimii 10 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE