Statele Unite au avertizat în legătură cu o "ameninţare credibilă, specifică", vizând New York sau Washington DC, înainte de comemorarea a 10 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, relatează BBC News.
Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, a spus că ameninţarea este "necoroborată", însă măsurile de securitate vor fi sporite pe poduri, tuneluri şi în mijloacele de transport public.
La rândul său, comisarul de poliţie Raymond Kelly a precizat că, în următoarele zile, controalele aleatorii din metroul din new York vor fi mai frecvente.
În aceste condiţii, preşedintele american Barack Obama a cerut Statelor Unite să îşi intensifice eforturile din lupta împotriva terorismului.
Potrivit postului de televiziune ABC News, trei persoane, dintre care un cetăţean american, au intrat pe teritoriul Statelor Unite în luna august, cu scopul de a lansa un atac terorism. Nu există informaţii dacă acest lucru este legat de ameninţarea menţionată de oficialii americani.
O ceremonie de comemorare a celor aproape 3.000 de persoane care şi-au pierdut viaţa în atacurile teroriste va avea loc duminică la Ground Zero din New York. La eveniment vor participa, printre alţii, preşedintele american Barack Obama şi fostul preşedinte George W. Bush.
Oficiali de la Casa Albă au precizat că preşedintele, care a rostit joi seară un discurs în Congres despre piaţa muncii, a fost informat despre ameninţare.
Într-o conferinţă de presă comună şi Bloomberg şi Kelly, un oficial FBI, Janet Fedarcyk, a confirmat ameninţarea. "Al-Qaida şi-a arătat interesul pentru datele şi aniversările importante. În această situaţie, este corect să spunem că există informaţii credibile, precise, dar neconfirmate", a spus ea.
Un oficial din serviciile antiterorism, citat sub acoperirea anonimatului, a spus că autorutăţile verifică informaţiile de când le-au primit, miercuri noapte.
Bloomberg a anunţat că Departamentul de poliţie din New York va "desfăşura resurse suplimentare, dintre care unele vor putea fi observate, altele nu".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE