Declaraţia de constituire a Alianţei pentru Integrarea Europeană, formată din cele 4 partide politice democratice care au acces în Parlament a fost semnată, sâmbătă, 8 august, în faţa presei, transmite Politik.
Chiar de la începutul conferinţei, liderii partidelor politice PL, PLDM , AMN şi PDM, adică Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Serafim Urechean şi Marian Lupu au semnat această declaraţie care presupune câteva obiective de dezvoltare a ţării, de reducere a sărăciei, de investigare a evenimentelor din 7 aprilie, de restabilire a relaţiilor bune cu celelalte state europene.
„Cel mai important pas care trebuia făcut a fost realizat astăzi”, a menţionat Vlad Filat.
Marian Lupu a spus „Noi, astăzi, am pus temelia primei etape, celei mai importante”.
„Noi am declarat de la bun început că ne asumăm responsabilitatea pentru acest proces foarte complicat nu pentru a da satisfacţii unora sau altora, dar pentru a asigura funcţionalitatea ulterioară a coaliţiei. Urmează să implementăm pas cu pas fiecare obiectiv din acest document în interesul cetăţenilor”, a declarat Filat.
Referitor la discuţiile sau negocierea cu PCRM, liderul AMN a spus: „noi nu vom purta nici un fel de negocieri cu PCRM că ei sunt obligaţi să delegheze cele 8 voturi pentru a alege preşedintele ţării. Fără nici un fel de negocieri, pentru că altfel ar provoca alegeri anticipate”.
„Toate probleme ce ţin de R. Moldova le vom hotărî noi, cele patru partide politice. Ne asumăm responsabilitatea de a avea o guvernare democratică, de a simţi omul ce înseamnă libertate, presă liberă, economie liberă. Iar lor, comuniştilor, le revine să realizeze doar ceea ce spuneau în campania electorală: că-şi iubesc patria, că pledează pentru stabilitate politică şi nu sunt pentru alegeri anticipate”, a ţinut să menţioneze Ghimpu.
„Acest dialog va fi purtat într-un spirit cumpătat, calm, civilizat, de un nivel de cultură politică europeană”, a adăugat Lupu.

  

Video:

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE