Noul director al Centrului Național Anticorupție, Alexandr Pînzari, a fost prezentat efectivului, în această dimineață, de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Șeful Legislativului a menționat că fenomenul corupției este o amenințare directă la adresa securității naționale, iar Centrul Național Anticorupție are misiunea de a acționa ferm și cu dedicație pentru a descuraja tentativele de corupere și amenințările la adresa proceselor democratice din Republica Moldova.

„În Strategia Națională de Securitate sunt definite clar două amenințări, dintre care una este corupția, care atentează direct la procesele democratice din țara noastră. Sarcina instituțiilor anticorupție este de a trata cu maximă responsabilitate această amenințare, de aceea este necesar să vă concentrați toate eforturile pentru a stârpi aceste tentative. Legislativul va acorda tot suportul pentru a susține instituțiile în lupta contra corupției, iar de la dumneavoastră se așteaptă mai mult curaj”, a declarat Igor Grosu.

El a atenționat asupra importanței curmării tentativelor de compromitere a procesului electoral din această toamnă prin coruperea alegătorilor.

„Este crucial să acționăm cu maximă diligență în această direcție, deoarece de aceasta depinde asigurarea parcursului de integrare europeană a țării noastre. Ați demonstrat că aveți capacitate în recentele realizări. Este important să continuăm acest efort”, a precizat Igor Grosu.

La rândul său, directorul CNA, Alexandr Pînzari, a dat asigurări că efectivul Centrului este unul profesionist și dispune de capacitățile necesare pentru a face față provocărilor și sarcinilor puse în fața sa.

„Ne vom concentra în continuare pe combaterea corupției la toate nivelurile și vom asigura aplicarea legii în domeniul nostru de competență”, a punctat directorul CNA.

Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție pentru un mandat de cinci ani, fiind votat de 62 de deputați.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE