”În jurul orei 11:00 mi s-a comunicat că la etajul I se simte intensiv miros de gaze, apar dureri în gât la studenți, tuse, lacrimi, ceea ce e o situație nespecifică pentru noi a declarat pentru Politik Grigore Belostecinic, rector ASEM.

A fost împrăștiată în aer substanțe lacrimogene care au provocat evacuarea tuturor studenților din sălile de prelegeri. ”Imediat am telefonat la serviciul situații excepționale, medicină preventivă, poliție care au venit în regim de urgență și au luat probe pentru a identifica substanța care a fost folosită”, a spus Belostecinic.

Accesul în blocul de studii a fost interzis pentru aproximativ 3 ore, timp în care au fost aerisite toate sălile de studii.

La întrebarea reporterului nostru dacă acest incident are vreo legătură cu evenimentele politice din ultima perioadă rectorul ne-a răspuns: ”nu cred că ultimele evenimente politice ce au avut loc în țară ar avea vreo legătură cu incidentul petrecut azi, dar totul rămâne sub semnul întrebării.”

În decurs de câteva zile medicii legiști urmează să stabilească substanța care a provocat iritări ale organelor respiratorii, tuse, lacrimi studenților. Polițiștii investighează cazul și încearcă să identifice persoana sau persoanele care au făcut această ”glumă” cum a numit-o rectorul ASEM.

”Încă nu avem nici o informație referitor la persoana care a săvârșit această faptă. Nu cred că este o persoană străină, dar urmează să investigăm detaliat cazul pentru a avea mai multe amănunte,” a adăugat Grigore Belostecinic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE