”Alegerile anticipate sunt ale opoziției”, aşa a declarat liderul Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, luni, 8 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă. “De fapt, aceste alegeri anticipate, care n-au fost dorite de popor, au fost stimulate de partidele care se află în Parlament”, a spus Diacov, cu referire la îndemnul opoziţiei ca partidele extraparlamentare să nu participe la alegerile anticipate.
Diacov a precizat că vede implicarea PD la anticipate, în mai multe feluri. Una din ideile discutate în cadrul conferinţei, a fost crearea unei liste comune, fie cu Partidul Social Democrat (PSD) şi alte partide de centru-stânga, fie crearea unei liste comune împreună cu opoziţia şi alte partide care nu au trecut pragul electoral la alegerile din aprilie.
Totodată, Diacov a declarat că PD va merge la alegeri pe o listă proprie doar în cazul în care va fi sigur că partidul va trece în Parlament. În caz contrar, a precizat Diacov, “nu vom risca să dezamăgim încrederea cetăţenilor”.
O altă alternativă propusă de liderul PD se referă la renunţarea partidului de a participa la alegeri şi susţinerea unui alt partid din cele trei care au intrat în Parlament. 
Deocamdată, Dumitru Diacov nu a precizat care din aceste propuneri va fi realizată. “Noi suntem un partid care nu se grăbeşte şi care negociază până în ultimele secunde”, a mai spus Diacov. Totodată, liderul PD a precizat că a purtat discuţii cu Partidul Social Democrat, Alianţa “Moldova Noastră” şi Partidul Liberal Democrat.
La alegerile din 5 aprilie, PD a acumulat 2.97% din voturi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE