Air Moldova va procura o aeronavă nouă Embraer 190jet în luna martie 2010. Despre aceasta a comunicat Irina Gâscă, manager PR al companiei Air Moldova.
”Nava va fi achiziţonată conform contractului semnatul în 2008 cu uzina producătoare. Contractul prevede dreptul companiei Air Moldova de a achiziţiona trei nave de tipul Airbus 320”, a menționat Gâscă.
Până în prezent compania a procurat deja 2 aeronave, cea de-a doua fiind achiziţionată în luna martie curent. Valoarea contractului nu a fost făcută publică.
Avionul cu reacţie Embraer 190jet cu 114 locuri este o navă confortabilă şi economă. Achiziţoinarea ei va permite companiei reducerea chieltuielile de exploatare şi de a realizarea strategia de dezvoltare a reţelei.
Potrivit datelor oferite de Irina Gâscă, în luna august curent compania "Air Moldova" a înregistrat o creştere dinamică a fluxului de pasageri. Astfel, pe parcursul lunii august cu cursele regulate ale companiei au fost transportaţi 50,6 mii pasageri, ceea ce constituie cu 7% mai mult decât în perioada similară a anului 2008.
Dinamica pozitivă a fluxului de pasageri a fost înregistrată pe tot parcursului sezonului operaţional de vară în debutul căruia au fost inaugurate 2 rute noi – Chişinău-Milano şi Chişinău-Varna, precum şi a fost majorată frecvenţa curselor spre Moscova până la două curse zilnice.
Cea mai mare creştere a fluxului de pasageri la cursele "Air Moldova" a fost înregistrată pe destinaţia Chişinău-Moscova (22%) şi două destinaţii italiene – Roma şi Milano (24%).
La momentul actual compania "Air Moldova" efectuează curse regulate spre 16 destinaţii directe, inclusiv Frankfurt, Viena, Istanbul, Lisabona, Madrid, Bucureşti, Londra, Atena, Larnaca, Roma, Milan, Verona, Paris, Praga, Moscova, Sankt-Peterburg. Compania oferă două clase de deservire – Econom şi Business.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE