Sute de mii de hectare de pămînt arabil rămân neprelucrate, doar 6,7 la sută din suprafeţe sunt irigate, iar procesele de consolidare a terenurilor pe principii economice au fost stopate. „Guvernul nu şi-a onorat promisiunile privind restituirea TVA la exportul producţiei agricole şi a blocat Fondul de susţinere a agriculturii care prevede un şir de facilităţi pentru producătorii agricoli”, a adăugat Godea.
Partidul de guvernământ, în perioada campaniei electorale, afirma că situaţia în economia naţională este stabilă și R. Moldova nu este afectată de criza financiară mondială. ”În pofida declaraţiilor ultraoptimiste ale guvernanţilor situația este mult mai gravă. Se înregistrează închiderea întreprinderilor mici şi mijlocii, micşorarea numărului locurilor de muncă, reducerea veniturilor la bugetele locale”, a menționat Ion Balan, vicepreședintele PLDM.
În aceste condiţii este inadmisibilă cheltuirea banilor publici pe proiecte care nu au atribuţie directă la achitarea salariilor şi la investiţile în economia reală. Cu atât mai mult nu este justificată cheltuirea a peste jumătate de miliard de lei pentru reconstrucţia şi modernizarea edificiilor Preşedinţiei şi ale Parlamentului.
Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că situaţia social-economică în R. Moldova continuă să se înrăutăţească. Recenta decizie a Ministerului Finanţelor de a micşora subvenţiile pentru administraţia publică locală cu 20 la sută pune primăriile într-o situaţie dificilă şi creează condiţii pentru acumularea datoriilor la salarii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE